(19-06-1987)

OPLEIDING
Myrthe studeerde in 2011 af aan de Amsterdamse toneelschool en Kleinkunstacademie.
Ze ronde daarvoor ook de vooropleiding Muziektheater-zang aan het Conservatorium Alkmaar en de vooropleiding van De Nationale Balletacademie af.

THEATER
Momenteel is Myrthe te zien in het theaterspektakel over de oertijd anno nu Mammoet, van de makers van Het Pauperparadijs. Het Pauperparadijs werd in de zomer van 2018 opnieuw opgevoerd in het Koninklijk Theater Carré in Amsterdam.

In het seizoen van 2017-2018 was Myrthe te zien in in de theaterversie van de bestseller Hendrik Groen – Pogingen iets van het leven te maken latenEr zijn bijna 50.000 mensen naar de voorstelling komen kijken!

Begin 2017 toerde Fabelhaft, met o.a. Myrthe, langs Nederlandse theaters met een theaterconcert O die zee – in Concert, een concertante versie van het eerder genoemde Zeeuwse muziektheaterspektakel O die Zee.

Myrthe was in de zomer van 2016 te zien in de muziektheaterspektakel Het Pauperparadijs (LOMMERDE & VAN TONEN), opnieuw een voorstelling van Tom de Ket.
In het voorjaar van 2016 speelde Myrthe in de toneelvoorstelling Snowden (F.C. DE VOLLE BAK), over het leven van de beroemde NSA-klokkenluider.

Vorig jaar was Myrthe te zien in De Verleiders 2–De val van een Superman (BOS THEATERPRODUCTIES).
Ze speelde daarvoor o.a. in de rockopera O die zee van Tom de Ket en Huub van der Lubbe, To be or not to be (HET ZUIDELIJK TONEEL), Faust I (HET NATIONALE TONEEL), Faust II (HET NATIONALE TONEEL), Wolfshuilen (TONEELGROEP MAASTRICHT), De JodenverraadstersKofferbandDe Hollanders van Arnon Grunberg (DE HOLLANDERS / HUMMELINCKSTUURMAN), Het Land (ZEELANDIA) en Am Ziel (ZEELANDIA). Deze laatste drie voorstellingen werden wegens succes hernomen.

Internationaal: Myrthe speelde het Engels gesproken Prime (THEATER ARTEMIS) o.a. in Kopenhagen (DEN) en Londen (UK).

TV
De film Jungle – met o.a. een rol voor Myrthe – ging tijdens het Nederlands Film Festival 2017 in première en werd eind 2017 op NPO 3 uitgezonden.

In 2015 was Myrthe te zien in Sluipschutters, hét sketchprogramma van BNN.

Ze was o.a. wekelijks te zien in Didi Kompas, een komisch duo-programma met Eva van der Gucht (VPRO, VILLA ACHTERWERK), en deed commercials voor o.a. FIGHT CANCER, HOLLAND CASINO en KNSB/Corendon.
Ze speelde gastrollen in o.a. Van Hier tot TokioLieve Lisa, Bloedverwanten, JEUK, Danni Lowinski en Sluipschutters.

FILM
Vorig jaar was Myrthe te zien zijn in de speelfilm Fashion Chicks. Ze was daarvoor o.a. te zien in de korte films Ik, een eiland 
en East-side Story.

MUZIEK

Myrthe zingt en speelt viool.
Sinds 2014 maakt ze als zangeres deel uit van de band FABELHAFT.

TALEN
Myrthe spreekt vloeiend Engels (USA) en goed Spaans en Frans.